Bijzondere projectenAlle beschikbare reizen

Stichting C.J. Jaski Fonds, biedt financiële ondersteuning voor bijzondere projecten met de grootste driemastschoener van Nederland: zeilschip Eendracht. Hiermee treedt dit zelfstandige ANBI-fonds in de voetsporen van het oorspronkelijke C.J. Jaski Fonds, waarmee projecten werden gefinancierd aan boord van zeilschip Eendracht. Binnen de doelstelling van het huidige JaskiFonds blijven bijzondere projecten met dit zeilschip, waarbij jong en oud de zee kunnen ontdekken, mogelijk. Al die projecten worden in samenwerking met Stichting Zeilschip Eendracht georganiseerd. Niet voor niets zijn dit de meest populaire reizen onder de vrijwillige bemanningsleden van de Eendracht. Samen leren en ervaren hoe het werken aan boord van zo’n zeilschip je verder kan brengen. Kortom, samen varen en mensen binden, dat is waar het JaskiFonds voor staat!

Organisatie
In nauw overleg met het JaskiFonds is Stichting Zeilschip Eendracht verantwoordelijk voor de organisatie van al die bijzondere projecten. Projecten die zonder de financiële steun van het JaskiFonds geen kans van slagen zouden hebben. Bovendien blijven met alle inspanningen ook het maritiem erfgoed en de kennis over zeezeilen behouden. Thema’s die voor het JaskiFonds al meer dan 150 jaar op de agenda staan.

Belastingvrij schenken
Een groot pluspunt is dat het JaskiFonds door de Belastingdienst is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), waardoor schenken onder meer belastingvrij is. Alle giften en schenkingen kan het JaskiFonds daardoor maximaal benutten.

Hieronder een selectie van een aantal projecten die Stichting C.J. Jaski Fonds ondersteunt.
Projecten waar we trots op kunnen terugkijken.
 

Nieuwsgierig geworden, maar zijn er nog vragen? Neem contact met ons op!

Tel: +31 (0)10 - 290 50 00
E-mail: info@eendracht.nl

Eendracht concept

Zeezeilen op de Eendracht is vooral een sportieve bezigheid. Tijdens een dagtocht kan iedere opstapper zo actief zijn als hij of zij wil. De bemanning showt het complete zeilschip en de kok zorgt voor heerlijke specialiteiten. Bij een meerdaagse reis draait iedereen mee als een echt bemanningslid in het wachtsysteem; 'vier uur op en acht uur af'. Tijdens zo’n wacht staat niet alleen het zeilen centraal, maar ook sturen en navigeren aan boord, assisteren in en rond de kombuis en schoonmaakwerkzaamheden horen erbij. De professionele bemanning telt een aantal betaalde krachten, maar de Eendracht wordt grotendeels bemand door vrijwilligers. Vanzelfsprekend beschikken ook zij over de vereiste opleidingen en certificaten om op een groot zeilschip te mogen varen. Zeilervaring voor opstappers is niet vereist.

Eendracht - Postbus 51290 - 3007 GG Rotterdam - Tel.: 010 - 290 50 00 - info@eendracht.nl - Website: Bitfactory
EN | NL