Minister van Defensie Ank Bijleveld brengt bezoek aan zeilschip Eendracht

ROTTERDAM - Vrijdag 25 oktober a.s. geeft Minister van Defensie Ank Bijleveld een warm onthaal voor kinderen van Defensiemedewerkers aan boord van zeilschip Eendracht. Dit onthaal heeft alles te maken met het einde van de 5-daagse actieve zeilreis voor kinderen van Defensiemedewerkers dat op 21 oktober jl. van start is gegaan.

Achter Defensiemedewerkers die op missie gaan of zijn geweest staan familieleden die achterblijven. Thuis gaat het leven door met het gemis en de onzekerheid van het wel en wee van hun dierbare. Met name voor de kinderen, die het moeten stellen zonder hun vader of moeder op belangrijke, vrolijke, maar ook verdrietige momenten, is dit gemis enorm. Om juist deze kinderen eens in het zonnetje te zetten, heeft Stichting Zeilschip Eendracht in samenwerking met de Dienst Geestelijke Verzorging van het Ministerie van Defensie (DGV) de handen ineen geslagen voor een mooie zeilreis aan boord van Zeilschip Eendracht. Het is nu het kind van de militair dat op reis gaat, om straks weer thuis te komen. Zo ontstaat er een gezamenlijk verhaal van ouder en kind rondom uitzending, weggaan en thuiskomen.

De 35 deelnemers - tussen de 15-26 jaar- kozen het ruime sop aan boord van Nederlands grootste gaffeltopzeilschoener, zeilschip Eendracht. Tijdens deze reis staat samenwerken, teambuilding, discipline, respect voor jezelf en voor een ander centraal. Voor de ouders van deze kinderen, varend of op missie, zijn dit vaste waarden. Door het mogelijk maken van deze reis kunnen de kinderen meer begrijpen wat hun ouders meemaken tijdens hun bijzondere werk.

Deze zeilreis is mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van Stichting C.J. Jaski Fonds, Stichting Humanistisch Thuisfront, Stichting tot steun aan het Katholiek Vormingswerk voor Militairen en Christelijke Hulpverlening Militairen (SCHMO).

« Terug naar het overzicht

Eendracht - Postbus 51290 - 3007 GG Rotterdam - Tel.: 010 - 290 50 00 - info@eendracht.nl - Website: Bitfactory
EN | NL