TOP 10 TIPS TEGEN ZEEZIEKTE

Staat zeilen op de Eendracht op jouw travel bucketlist? Maar ben je bang dat je zeeziek wordt? Lees dan snel verder want hieronder geven wij 10 tips tegen zeeziekte!

Kies voor een groot schip
Hoe groter het schip, hoe stabieler en hoe minder zeeziek je wordt. Bij de Eendracht zit je dus goed! Want met een schip van bijna 60 meter, vallen wij onder de categorie Tall ships’; De grootste zeilschepen van de wereld.

Take advice from the docter 
Tijdens een reis op de Eendracht is er altijd een scheepsarts aan boord. De scheepsarts helpt je om een passende manier te vinden om zeeziekte te voorkomen of tegen te gaan. Ook je eigen arts of apotheek kan je hierover adviseren.

Stap goed voorbereid aan boord 
Stap uitgerust aan boord en zorg voor voldoende warme kleding, dit kan helpen tegen zeeziekte. Kijk anders ook eens op onze paklijst, zo vergeet je nooit belangrijke spullen mee te nemen op reis!

Medicijnen
Breng voor vertrek een bezoekje aan de apotheek. Better safe than sorry. Simpele reispilletjes will do the tric. 

Drink goed! 
Zorg ervoor dat je genoeg drinkt tijdens de reis. Wanneer je goed gehydrateerd bent, zal je minder last van zeeziekte krijgen. Om misselijkheid te voorkomen is het verstandig om alcoholische dranken zoveel mogelijk te vermijden. Dit geldt ook voor koffie, koolzuurhoudende dranken en fruitsapjes.

Gember  
Eet ongeveer 12 tot 24 uur voor je reis wat gember. Uit een aantal onderzoeken is gebleken dat gember een effectieve werking heeft tegen zeeziekte en misselijkheid. Je kan het altijd proberen, toch?

Eet lichte voeding 
Neem voor vertrek een lichte maaltijd, op een lege maag varen is geen goed idee. Eet bijvoorbeeld havermout, toast of crackers. Ben je bang voor misselijkheid? Vermijd dan vettige, stevige en kruidige maaltijden voor vertrek of tijdens de reis.

Focus op je omgeving 
Focus je op de horizon zodat je evenwichtsorgaan zich aan kan passen aan de situatie.

Watjes  
Nog een goede truc om zeeziekte te verhelpen is een watje in één oor inbrengen. Ben je rechtshandig? Doe het watje dan in het linkeroor. En andersom. Dit geldt hetzelfde voor zeeziekte pleisters.

Kies de juiste plaats op het schip
Zorg er bij misselijkheid voor dat je buiten in de frisse lucht staat, en niet in de buurt van de machinekamer. Ga bij voorkeur op het dek staan, in het midden van het schip en probeer mee te gaan met de bewegingen. Wil je toch nog meedoen met de activiteiten, dan is achter het roer staan een goede bezigheid voor jou!

Durf jij het na deze 10 tips aan om aan boord te stappen? Zeebenen die krijg je vanzelf. Vaar mee en beleef het! Bekijk hier alle reizen -> zeil mee

//

                

#zeilschipeendracht #sailingshipeendracht

---------------------------------------------

We zoeken er nog EENDJE!
VACATURE: PARTIME: Kapitein m/v

---------------------------------------------

Zelf een echt zeilavontuur beleven?
Klik hier voor al onze geplande meerdaagse zeilreizen.

---------------------------------------------







« Terug naar het overzicht

Eendracht - Postbus 51290 - 3007 GG Rotterdam - Tel.: 010 - 290 50 00 - info@eendracht.nl - Website: Bitfactory
EN | NL